Vragen staat vrij

“De bestrating in mijn tuin is helemaal verzakt. Ik ga opnieuw bestraten en denk erover meteen de hele tuin aan te pakken.”

Het komt o zo vaak voor dat er geld wordt uitgegeven aan gemakkelijke oplossingen. Wat is er eenvoudiger dan een nieuwe bestrating aanbrengen in de tuin? Maar ik weet zeker dat in jullie achterhoofd andere wensen spelen. Er is zoveel méér mogelijk. Zou het niet heerlijk zijn als jullie tuin meer naar jullie eigen smaak werd ontworpen? Dat is nou precies wat ik op mijn weg wil vinden: de problemen en wensen (hoe verborgen ook) oplossen van mensen die behoefte hebben aan persoonlijk advies en die openstaan voor suggesties voor oplossingen die uiteindelijk blijken hen “als gegoten te zitten.”

“De beplanting in mijn tuin stelt niets meer voor. Ik zou willen dat iemand voor mij een nieuw beplantingsplan maakt.”

Een tuin waar jaren niets aan gedaan is ziet er vaak allesbehalve gezellig uit. Veel planten zijn verdwenen, terwijl andere beplanting is gaan woekeren. Dat is jammer. Een doordacht beplantingsplan komt met de juiste documentatie en met handige aanwijzingen die het gemakkelijker maken een evenwichtig bloeiende tuin in stand te houden. Da’s wel zo gezellig.

“Mijn tuin is niet kindvriendelijk. Ik zou de ruimte graag beter benutten maar ik weet niet hoe.”

Een tuin waar kinderen willen spelen is een andere tuin dan een siertuin, al kunnen die twee heel goed samengaan. Er kan ruimte gecreëerd worden waar kinderen (veilig) kunnen spelen. Er kan een plek zijn waar de kinderen zelf kunnen tuinieren, naast een tuin waaruit kan worden gegeten, naast een gedeelte dat meer siertuin is. Er zijn zoveel mogelijkheden… in een goed tuinontwerp kunnen die verenigd worden. In zo’n weldoordachte tuin vindt iedereen z’n plek. Van zo’n tuin kan de hele familie genieten zonder elkaar in de weg te zitten. Daarvoor is echt geen landgoed nodig. Dat lukt net zo goed in een rijtjeshuizen-tuin.