Wie ben ik?

Ik ben Lieke Langezaal, tuinarchitect. Ik kan mij die titel aanmeten omdat ik er serieus voor gestudeerd heb. In Wageningen, tuin- en landschapsarchitectuur om precies te zijn. Nu zegt dat natuurlijk niet alles.

Ik word daarbij geholpen door nog wat extra vergaarde wetenschap. Want ik studeerde af, niet schrikken, in de omgevingspsychologie. In gewone woorden: ik leerde inzien hoe mensen hun natuurlijke omgeving beleven, ik leerde dat iedereen een andere kijk heeft ook op het stukje natuur bij het eigen huis. Die kennis helpt mij om te begrijpen hoe de tuin is waar anderen, zoals jullie, zich helemaal gelukkig bij zullen voelen. Zo’n tuin waarin jullie jezelf herkennen. Ik help zo’n tuin ontwerpen en uitvoeren.

Soms maak ik kleine tuinen “groot” en grote tuinen juist heel intiem

Ik heb overal tuinen ontworpen, tot in Spanje, Frankrijk, Zwitserland en zelfs de Verenigde Staten toe (New York), maar vooral in Nederland, van Friesland tot Limburg en van Noord-Holland tot in Gelderland. Dat zijn geen “eigenwijze” tuinen die uitstralen wat ikzelf mooi vind. Dat zijn tuinen die “op het lijf van mijn opdrachtgevers geschreven” zijn. Ik “doe” kleine tuinen net zo goed als grote tuinen. Soms maak ik kleine tuinen “groot” en grote tuinen juist heel intiem.